balsam-3

Как да намалиш омазнената кожа през лятото? (себум)

Ако имаш мазна кожа, то лятото може би не е най-любимия ти период от годината, защото именно тогава, всички симптоми на проблемната кожа, които са ти до болка познати се засилват значително и те карат да се чувстваш още по-зле. Как да намалим себума (мастните жлези отделят себум, който не позволява на кожата да се хидрати правилно)?

Лицето ти се омазнява двойно повече, пъпките се появяват, подути и болезнени, черните точки стават все по-видими и порите ти сякаш изглеждат още по-широки. Всичко това, освен че е удар по външния ти вид е и удар по самочувствието ти. Многото грим, който използваш, за да прикриеш несъвършенствата си, не върши почти никаква работа през лятото, защото когато се изпотиш, той се разтича. Сякаш всичко е срещу теб и няма безболезнен изход от ситуацията.

Започваш да се чудиш: „Не мога ли да пропусна онзи купон, на който съм канена, туко що ми излезе пъпка на челото?”, „Не може ли да отложим срещата за… след седмица като мине тази пъпка?”.

А защо не спреш да саботираш социалния си живот и не се погрижиш за проблемната си кожа през лятото веднъж завинаги?

Ще си кажеш: „Това е невъзможно, прокълната съм да не мога да се радвам спокойно на лятото!”, но грешиш. Има начин да намалиш омазняването на кожата си през „лошия” за нея летен период и да се радваш на ваканцията си без да мислиш за пъпки и черни точки. Просто трябва да разбереш от къде идва проблема:

Защо кожата се омазнява повече през лятото?

Нормално, мастните жлези отделят себум, който пречи на кожата да се дехидратира. Тази мазнина помага и за успокояване на леките раздразнения по кожата. Проблемът при мазната кожа е, че именно тези мастни жлези отделят повече себум от нормалното. А през лятото, слънцето, вятърът, мръсотията и засиленото изпотяване дехидратират кожата. Именно тази дехидратация кара мастните жлези да отделят екстремно количество себум, който води до засилено образуване на обичайните кожни проблеми: пъпки, възпаления, черни точки.

Какво кара кожата да се омазнява повече?

Ако си мислиш ,че това се случва естествено, грешиш. Проблемът се крие в ежедневните грижи, които полагаш за кожата си през лятото. Тя може да се омазни допълнително заради:

  • Прекалено триене, най-вече с кърпа;
  • Използване на козметика, съдържаща алкохол;
  • Измиване на кожата повече от 2 пъти дневно;
  • Постоянно докосване с мръсни ръце;

Какъв е резултатът от прекаленото омазняване на кожата през лятото?

Прекомерното омазняване на кожата през лятото, води до повече пъпки, повече лъщене, по-видими и разширени пори, които по-лесно се запушват и това води до болезнени възпаления. Всички тези неща пречат на самочувствието ти и често могат да са причина за провалени планове.

Как да се справиш с проблема?

Освен да не миеш кожата си повече от 2 пъти дневно и да спреш да пипаш лицето си с мръсни ръце, ключова роля за красива кожа през лятото играе избора на правилен продукт. Често, кремовете създадени специално за мазна и проблемна кожа я изсушават и предизвикват допълнителното отделяне на себум. Затова, за да предотвратиш това, избирай крем, който да прави точно обратното – да хидратира. Ще си помислиш: „Но няма ли това да я омазни допълнително?”, a отговора е, че именно правилната грижа ще попречи на мастните жлези да отделят себум.  Правилният крем за мазната ти кожа през лятото трябва:

  • Да бъде с лека текстура;
  • Да бъде създаден от натурални съставки, които не дразнят кожата;
  • Да хидратира в дълбочина;
  • Да защитава от вредното влияние на околната среда, което през лятото е особено проблемно;
  • Да я подхранва и възстановява;

И ако ти се струва, че това са качества на няколко крема, то ще се изумиш, че става въпрос само за един: Тафедим Балсам. Този уникален продукт с изцяло натурални съставки е твоят спасител, който ще те избави от досадните проблеми с кожата през лятото. Основната съставка в него, Африканската билка Euphorbia Hirta,е известна като растение – чудо, подхранваща, възстановяваща и  регенерираща кожата.

Комбинацията с естествени масла и витамини, пък, превръща Тафедим Балсам в продукт, който ще остави кожата ти нежна и мека, ще й помогне да се възстанови от кожните проблеми и ще предотврати появата на нови. Поръчай своя Тафедим Балсам още днес и го остави да се погрижи за проблемната ти кожа през горещия сезон, докато ти се радваш на вълнуващите летни мигове, които си планирала.

Разберете още за билката Euphorbia Hirta тук: https://tafedim.bg/euphorbia-hirta/

Информация за себум (на английски): https://en.wikipedia.org/wiki/Sebaceous_gland#Sebum

Продукти Тафедим

One Response

  1. Здравейте, разгледах продуктите, но не разбрах каква е разликата между балсама и гела? Защо има 2 продукта?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Безплатна доставка.

Безплатна доставка на всички продукти до края на извънредното положение.